Ενημέρωση περί Κ.Ε.Δ.Ε.

justiceΚκ Συνάδελφοι,

Σε σχέση με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στις ΥΔΕ, σχετικά με τις πληρωμές των αμοιβών των Δικαστικών Επιμελητών που ασχολούνται με τον ΚΕΔΕ, σύμφωνα με το υπ’ αριθμό 5432Β/2018 ΦΕΚ, με το οποίο άλλαξαν οι διατάκτες των εφοριών, κάναμε και κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιλυθούν το συντομότερο δυνατό.

Σας γνωστοποιούμε τις παρακάτω ενέργειες του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών :

1ον) Ως Πρόεδρος μαζί με την Γενική Γραμματέα μεταβήκαμε στην ΥΔΕ Αθήνας, στην οδό Βησσαρίωνος αρ.9 και συνομιλήσαμε με τον κ.Προϊστάμενο και αρμόδιο για τις πληρωμές των Δικαστικών Επιμελητών, ο οποίος μας υπέδειξε ότι άρχισε να υπάρχει πρόβλημα με τα παραστατικά των οδοιπορικών των Δικαστικών Επιμελητών. Συγκεκριμένα, μας επισήμανε ότι χρειάζονται αποδείξεις για τα οδοιπορικά. Επειδή, όμως, είναι αδύνατο να έχουμε παραστατικά, διότι όλοι χρησιμοποιούμε τα αυτοκίνητα μας, συμφωνήσαμε ότι είναι νόμιμο και σωστό να προσκομίσουμε σε κάθε πίνακα υπεύθυνη δήλωση του Ν.105 μαζί με την φωτοτυπία της άδειας του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούμε για να εκτελεστούν οι παραγγελίες των εφοριών, προκειμένου να επιλυθεί το ως άνω πρόβλημα, το οποίο λύθηκε με αυτό τον τρόπο.

2ον) Επιπλέον, ανέθεσα στην Γενική Γραμματέα να συναντηθεί με τους δύο διατάκτες των εφοριών της Αθήνας, προκειμένου να επιτευχθεί η ανάληψη δαπάνης για την πληρωμή των Δικαστικών Επιμελητών και συγκεκριμένα: Στην ΔΟΥ ΙΒ’ Αθηνών, που εδρεύει στου Ζωγράφου Αττικής, στην οδό Πολυφήμου αρ.1, η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου μας συνομίλησε με την κα. Προϊσταμένη, η οποία της αποκρίθηκε ότι η ανάληψη δαπάνης θα υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, γεγονός το οποίο πραγματοποιήθηκε την επόμενη ημέρα. Στον δεύτερο διατάκτη όμως και συγκεκριμένα στην ΔΟΥ Γαλατσίου, που εδρεύει στο Γαλάτσι Αττικής, στην οδό Χριστιανουπόλεως αρ.103, η Γενική Γραμματέας συνομίλησε με την κα. Προϊσταμένη, η οποία της δήλωσε ότι υπάρχει δομικό πρόβλημα με την ΥΔΕ της Αγίας Παρασκευής γι’ αυτό δε μπορεί να γίνει η ανάληψη δαπάνης. Ωστόσο, γίνεται σημαντική προσπάθεια για την επίλυση του παραπάνω ζητήματος , αλλά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την ως άνω ΥΔΕ.

3ον) Ως Πρόεδρος μαζί με το Δ.Σ. του Συλλόγου ήρθαμε σε τηλεφωνική επαφή με την Πάρεδρο της Υ.Δ.Ε Πειραιά, συνομιλήσαμε μαζί της και ανταλλάξαμε απόψεις. Επειδή, όμως, τελεί εν αδεία θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μαζί της την προσεχή εβδομάδα.

4ον) Στις 26-3-2019, μαζί με την Γ.Γ. του Συλλόγου, συναντηθήκαμε με την Διευθύντρια της κ. Υφυπουργού Οικονομικών, στην Αθήνα, στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, για το ως άνω ζήτημα, στην οποία εκθέσαμε πλήρως το πρόβλημα.

5ον) Επιπροσθέτως , έχει αποσταλεί και εκκρεμεί αίτημά μας, για συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Χουλιαράκη, ο οποίος είναι αρμόδιος για τις ΥΔΕ, για το ίδιο ζήτημα αλλά και για άλλα κλαδικά μας θέματα.

6ον) Την τρέχουσα Παρασκευή 29-03-2019 και ώρα 12 μεσημβρινή θα διεξαχθεί συνάντηση για το ίδιο ζήτημα υπό την αιγίδα του Συλλόγου και αντιπροσωπεία συναδέλφων του ΚΕΔΕ, με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών (εποπτείας των Δ. Ο. Υ).

7ον) Τέλος, εκκρεμεί αίτημά μας για συνάντηση με τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε κ. Πιτσιλή, προκειμένου να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες στον τρόπο πληρωμής μας και να γίνει εισήγηση αλλαγής του ΦΕΚ των αμοιβών μας.

Ευελπιστώ κκ συνάδελφοι ότι το όλο ζήτημα θα επιλυθεί.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου

Γεώργιος Μήτσης

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *