Πράξεις Και Όχι Λόγια…

23Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι

Τα τελευταία χρόνια ο κλάδος μας δέχθηκε μια σκληρή επίθεση.

Παρά τους αγώνες που δώσαμε και δίνουμε, τα νομοθετήματα που θεσπίστηκαν ερήμην του κλάδου μας, με την παντελή απουσία των θεσμικών οργάνων προηγούμενων διοικήσεων, δοκιμάζουν το επάγγελμα του δικαστικού επιμελητή. Η υπερφορολόγηση από το πρώτο ευρώ, οι νέες ασφαλιστικές εισφορές, ο Φ.Π.Α, η μείωση της εργασιακής μας ύλης, η αδυναμία είσπραξης των αμοιβών από τους πελάτες, η μείωση των αμοιβών μας, είναι μερικά από τα πιο καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Επιπροσθέτως κάκιστοι χειρισμοί προηγούμενων διοικήσεων, μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού. Ειδικότερα δε, να αναφέρω ενδεικτικά μόνο δύο ζητήματα για να αντιληφθούμε το μέγεθος της ζημιάς και της οικονομικής καθίζησης του κλάδου, ΑΤΥΧΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΜΑΣ και με τη σύμφωνη γνώμη της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (μείωση αμοιβών συνολικά περίπου 40-50%) και πέραν αυτού και μια δεσμευτική πενταετία με τις ίδιες αμοιβές, χωρίς να μπορούμε να τις αναδιαπραγματευτούμε, προ της παρόδου της πενταετίας. Οι Τροποποιήσεις του Κ. Πολ. Δ (Ν. 4335/2015) ερήμην της τότε διοίκησης, επέφερε ομοίως καίριο πλήγμα, αφού με αυτές τις τροποποιήσεις καταργήθηκε η έκδοση επαναληπτικής περιλήψεως και απωλέσαμε ένα σημαντικό κομμάτι από την ύλη εργασίας μας.

Πρίν τρία χρόνια με τιμήσατε με τη ψήφο σας, εκλέγοντάς με Πρόεδρο του Συλλόγου μας και Πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι στάθηκα πάντα δίπλα σας, δίπλα στο κάθε συνάδελφο.

Αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις για να κρατήσουμε τα κεκτημένα και να μην πάθουμε άλλη ζημιά και παράλληλα για να λύσουμε μια σειρά από θέματα τόσο στο Σύλλογο, όσο και στην Ομοσπονδία, ως επίσης να προετοιμάσουμε το κλάδο στη ψηφιακή εποχή και να θέσουμε τις υποδομές εκείνες που θα εξασφαλίζουν εμάς, αλλά κυρίως τις νέες και τους νέους συναδέλφους.

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε έγιναν πολλά :

ΔΙΑΤΗΡΗΣΑΜΕ – ΠΕΤΥΧΑΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Τις άδειες ελεύθερης εισόδου στο δακτύλιο. Κατοχύρωση των αντιγραφικών δικαιωμάτων. Τροποποιήσεις του ΚΕΔΕ (εκτίμηση ο επιμελητής μέχρι 250.000,00 €,. Σύνταξη – έκδοση προγράμματος, η αδιάλειπτη πληρωμή μας, η νομοθετική ρύθμιση για τη πληρωμή παρελθόντων ετών. Πρότασή μας και η αναμενόμενη αύξηση αμοιβών στο ΚΕΔΕ κ.λ.π), έκδοση εντύπων για τον ΚΕΔΕ & τον Κ. Πολ. Δ, μείωση οργανικών θέσεων. Σύμβαση με Αριστοτέλειο για ηλεκτρονικές υπογραφές και πλατφόρμα ηλεκτρονικών επιδόσεων, νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τροποποιήσεις άρθρων Κ. Πολ. Δ προς όφελος των συναδέλφων. Πλήρη αναμόρφωση του κώδικά μας (αναμένουμε ακόμα την αιτιολογική έκθεση), πρόβλεψη μερισματικής απόδοσης για ηλεκτρονικές επιδόσεις, τροποποιήσεις του άρθρου 1 του κώδικα με πρόβλεψη για διαπιστωτικές πράξεις & πρόβλεψη σύναψης σύμβασης για να επαναφέρουμε τις μικροδιαφορές, επιμόρφωση των συναδέλφων για ζητήματα Κ. Πολ. Δ., δωρεάν μέσω ΕΚΔΔΑ. Κάρτες υγείας δωρεάν για τους συναδέλφους από Ευρωκλινική. Αντιμετώπιση της Οδηγίας Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους διαχειριστές πιστώσεων

εξωδικαστική αναγκαστική εκτέλεση. Εκκρεμούν αιτήματα για ακατάσχετο λογαριασμό, για νομική βοήθεια έκδοση τιμολογίου κατά την είσπραξη, για άδειες προσωρινής στάθμευσης στην Ευελπίδων, για συμψηφισμό οφειλών μας, για μείωση ΦΠΑ και Φόρων και πολλά άλλα που δεν χωρούν στη παρούσα επιστολή.

Είναι σαφές συνάδελφοι ότι δεν εξαντλήθηκαν οι προσπάθειές μας, οι οποίες είναι διαρκείς, ανιδιοτελείς, σοβαρές, στιβαρές και λειτουργούν με θεσμικά κριτήρια.

Συνάδελφοι είναι άλλο πράγμα να λέμε, να προτείνουμε και άλλο πράμα να υλοποιούμε.

Συνάδελφοι δέσμευσή μου είναι η διατήρηση του άρθρου 51 και όχι η κατάργηση που προτείνει ο έτερος υποψήφιος πρόεδρος, δέσμευσή μου είναι η διατήρηση του Συλλόγου όπως είναι σήμερα και όχι η δημιουργία άλλου Συλλόγου Ευβοίας – Λαμίας όπως πρότεινε & απέσυρε ο έτερος υποψήφιος Πρόεδρος, δέσμευσή μου είναι η επαναφορά της ύλης από τις μικροδιαφορές, δέσμευσή μου είναι η κατάργηση του άρθρου 50 που με αυτό έχουν δικαίωμα λόγου-πρότασης η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για τις αμοιβές μας, δέσμευσή μου είναι η αναδιαπραγμάτευση των αμοιβών – έκδοση νέου ΦΕΚ, δέσμευσή μου είναι η πρόσληψη στο Σύλλογο ενός πληροφορικάριου, δέσμευσή μου είναι να είμαι πάντα στο πλάϊ κάθε συναδέλφου, δέσμευσή μου είναι η ισοκατανομή της ύλης εργασίας από τις ηλεκτρονικές επιδόσεις όποτε και αν αυτές θα ισχύσουν και θα εφαρμοστούν και τέλος δέσμευσή μου είναι να λειτουργώ με σύνεση, σωφροσύνη και πάντοτε θεσμικά.

Θεωρώ ότι η παρουσία μου και η διαδρομή μου μέχρι σήμερα στις θέσεις που μου εμπιστευτήκατε, αποδεικνύει στην – ότι τίμησα την εντολή σας και ήμουν πάντα παρών, για τη προάσπιση των δικών σας δίκαιων και νόμιμων αιτημάτων, όποτε κι αν αυτό μου ζητήθηκε.

Έτσι, έχω το θάρρος και τη πίστη να σας ζητήσω και πάλι να μου δώσετε την εντολή να σας εκπροσωπήσω από την κεντρική θέση ευθύνης του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών, για να προωθήσουμε μαζί την επίλυση των προβλημάτων του επαγγέλματός μας και της καθημερινότητάς μας, που μπορεί και πρέπει να αρμόζει στο κύρος και την αξιοπρέπεια των Δικαστικών Επιμελητών.

Τα επόμενα χρόνια είναι κρίσιμα και χρήζουν υπεύθυνης και σωστής διαχείρισης και εκπροσώπησης ενώπιον των θεσμικών συνομιλητών του κλάδου. Όλοι μαζί στο πλάϊ μου να αγωνιστούμε για να κρατήσουμε ότι έχουμε, για να ολοκληρώσουμε τις υποδομές, για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις αναβάθμισης του έργου και του ρόλου του Δικαστικού Επιμελητή, για να έχουν δουλειά όλοι οι συνάδελφοι, για να αγωνιστούμε και να επιμείνουμε προκειμένου να γίνουν αλλαγές στα ασφαλιστικά, να μειωθεί η υπερφορολόγηση, να αυξηθεί η εργασιακή μας ύλη, να αναβαθμιστεί η δουλειά μας.

Η εμπειρία μου, η διαρκής ενασχόλησή μου με τα κοινά και τα κλαδικά μας ζητήματα επί σειρά ετών από τις θέσεις που μου εμπιστευτήκατε και τη τελευταία τριετία και στα δύο θεσμικά μας όργανα (Σύλλογο & Ομοσπονδία), παρέχει την ασφάλεια στους συναδέλφους και εγγυάται την ασφαλή μετάβαση του κλάδου στη νέα εποχή.

Επομένως φίλες και φίλοι μπορείτε να κρίνετε και να συγκρίνετε ποιος και με ποιό τρόπο μπορεί να σας αντιπροσωπεύσει;

Μαγικές λύσεις και σωτήρες δεν υπάρχουν. Χρειάζεται σκληρή δουλειά, εμπειρία, σύνεση, σωφροσύνη, μαχητικότητα και ενότητα.

Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, χρειαζόμαστε ένα ισχυρό Σύλλογο Δικαστικών Επιμελητών.

Γι’ αυτό, ζητώ την υποστήριξή σας στις επικείμενες αρχαιρεσίες για την εκλογή Προέδρου του Συλλόγου μας στις 30 του Μάρτη και σας περιμένω να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη νίκη του κλάδου μας.

Ελάτε να εξασφαλίσουμε μαζί ένα καλύτερο αύριο για το σύνολο των Δικαστικών Επιμελητών.

Γεώργιος Μήτσης

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *