ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

DIASTASI FOTOΚαλημέρα σας αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι.

Το ωραίο παραμύθι λοιπόν της αντίπαλης παράταξης του κλάδου τελείωσε και δυστυχώς γι” αυτούς τελικά δεν είχε δράκο. Όπως τελειώνουν οι εκπτώσεις και οι προσφορές στα εμπορικά καταστήματα, λαμβάνει τέλος και το κρεσέντο προσφορών και παροχών των μεγαλοπιασμένων αυτόκλητων σωτήρων του κλάδου μας. Καταρρέει ως χάρτινος πύργος το δήθεν όραμα τους για τον κλάδο και η μεγάλη έγνοια τους για τους νέους συναδέλφους μας. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Οι ύβρεις, η γνωστή αλαζονεία τους και ο άκρατος μεγαλοϊδεατισμός απαντήθηκε από την πλειοψηφία των συναδέλφων, δίνοντας μας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 48%, έναντι του 35% των αντιπάλων μας. Ο κλάδος σύσσωμος εκφράστηκε δημοκρατικά και συνετά επιλέγοντας από την πρώτη ψηφοφορία την βούλησή του για το ποιος πρέπει να ηγείται του κλάδου. Η αντίπαλη λοιπόν παράταξη πιστή στο πνεύμα της «ανανέωσης», κατάφερε να εκλέξει 5 πρόσωπα ανάμεσα σε 39 υποψηφίους. Ναι καλά διαβάσατε πέντε πρόσωπα για 8 θέσεις (σε σύλλογο και ΟΔΕΕ). Οι τρείς μπαλαντέρ (παλιά μου τέχνη κόσκινο) και δύο σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες. Εκ των οποίων οι δύο εκλεκτοί, είναι εκείνοι, που από τον 1ο χρόνο της προηγούμενης διοίκησης, λάκισαν παραιτούμενοι από το Δ.Σ. αφήνοντας το βάρος της αντιπολίτευσης σε δύο ικανότατους συναδέλφους, εκ των οποίων ο ένας παραιτήθηκε από διάσταση απόψεων λίγο πριν τις εκλογές, ο δε άλλος αφού έδωσε τη συνδικαλιστική του μάχη, οδηγήθηκε κατά τη προσφιλή τους τακτική στο συνδικαλιστικό περιθώριο. Ήδη αντιληφθήκατε ότι δεν έχει αλλάξει το παραμικρό στην παράταξη από την οποία το 2015 παραιτήθηκαν 15 τουλάχιστον αξιόλογοι συνάδελφοι διασώζοντας την αξιοπρέπεια τους και την αξιοπρέπεια του κλάδου συνολικά κοσμώντας παράλληλα το ψηφοδέλτιο μας. Μία παράταξη, η οποία στηρίζει την παρουσία της και της ύπαρξη της, στα μεγάλα λόγια, τις υποσχέσεις και τις δήθεν προσωπικές επαφές του εκάστοτε μεγάλου ηγέτη, που παίρνει το ρόλο του επικεφαλής στην κάθε εκλογική αναμέτρηση. Στην ουσία πρόκειται για λάτρεις των φληναφημάτων και των πομφολύγων και των αυταρχικών μεθόδων διοίκησης. Το εγώ και όχι το εμείς είναι τα στοιχείο που τους διακρίνει κάτι το οποίο διαχέεται εμφανώς, προς τα έξω σε κάθε τους επικοινωνιακή έκφανση.

Είναι φρέσκο το γεγονός του «διορισμού» του υποψηφίου Προέδρου τους στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης και ποιόν άκουσον άκουσον, του εν δυνάμει συνομιλητή μας και προϊσταμένης αρχής μας, παραβαίνοντας κάθε έννοια θεσμικότητας και αρχών που διέπουν τα συνδικαλιστικά μας όργανα. Αγαπητέ κύριε Αντωνίου, ζητάτε να σας δώσουν την ευκαιρία οι συνάδελφοι μας να εκμεταλλευθείτε πέραν όλων των άλλων και της προσωπικές σας επαφές προς όφελος του κλάδου. Αλήθεια ο απώτερος σκοπός σας είναι η εφαρμογή του παραπάνω μότο, αντιγράφοντας στο έπακρο τις συνήθειες των προκατόχων σας? Παραθέτω : Α) Αστικές Εταιρείες εν μία νυκτί, Β) Πτυχίο Νομικής εν μία νυκτί, Γ) Αλλαγή ΦΕΚ καθ” υπόδειξη Ένωσης Τραπεζών, Δ) Δέσμευση ΦΕΚ για 5 έτη. Ή να θυμηθούμε την κατά την διάρκεια κινητοποίησης και απεργιών όλων των κλάδων ενάντια στα μνημονιακά μέτρα ότι εκδίδατε ανακοινώσεις ως ΟΔΕΕ, αντίθετες με τις ομόφωνες αποφάσεις του Συλλόγου μας για αθρόα συμμετοχή σ” αυτές? Πάμε λίγο και στο «ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ» σας. Αφού μας εξηγήσετε δημόσια ποιό τρόπο θα παραιτηθείτε των αποζημιώσεων σας προς εξοικονόμηση οικονομικών πόρων, εξηγήστε μας και τα παρακάτω :

α) Σύμβαση έργου με Σύμβουλο ευρωπαϊκών προγραμμάτων

β) Live streaming όλων των Συμβουλίων,

γ) Καθιέρωση νέων τεχνολογιών,

δ) Σύμβουλος εκπαίδευσης Συλλόγου,

ε) Διαβούλευση με κάθε υπηρεσία (χωρίς ειδική πλατφόρμα?),

στ) Ασφαλιστική κάλυψη συναδέλφων,

ζ) Σύμβαση έργου με τεχνικό σύμβουλο σε θέματα πληροφορικής,

η) Δημιουργία υποδομών.

Πραγματικά μήπως νομίζετε ότι αναλαμβάνετε κανένα Υπουργείο?

Πιστεύετε ότι μέσω της παραίτησης σας από τα έξοδα παράστασης, μπορείτε να καλύψετε κάτι από τα παραπάνω? Παρά μόνο τα έξοδα Νομικού Συμβούλου, του οποίου επ” αυτού δεν ανέφερα? Αντιλαμβάνεστε με τι έξοδα επιχειρείτε να φορτώσετε τον κλάδο? Και η ασφαλιστική κάλυψη από την εξοικονόμηση θα επιτευχθεί? Εκτός αν έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας οι αποφάσεις να λαμβάνονται όπως ελαμβάνοντο προ του 2016!!!! και να επαναφέρετε το πλεόνασμα του ταμείου μας στις ζημιές των προηγούμενων ετών. Οραματίζεστε αγαστή συνεργασία με τους όμορους κλάδους, ενώ δηλώνετε δημόσια, ότι θα διεκδικήσετε τα κατασχετήρια εις χείρας τρίτου? Λυπάμαι αλλά οδεύετε σε επικίνδυνες ατραπούς, παρασύροντας και τους καλόπιστους συναδέλφους μας.

Τέλος, επειδή πλέον και η κακοήθεια έχει τα όρια της, περιμένουμε άμεσα τον νεόκοπο υποψήφιο σας συνάδελφο, να μας ενημερώσει για το ποιοί? και ποιούς? χαρτζιλικώνουν για να εξαγοράζουν συνειδήσεις. Ευελπιστώ ότι θα ενημερώσει εμάς ως θεσμικά όργανα, άλλως θα πρέπει να ενημερώσει τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Ευχόμενος έναν έντιμο αγώνα απ” όλους μας

Με τιμή

Ο πρόεδρος και

η συντακτική Ομάδα

Υ. Γ

ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *