Ενημέρωση περί Κ.Ε.Δ.Ε.

justiceΚκ Συνάδελφοι,

Σε σχέση με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στις ΥΔΕ, σχετικά με τις πληρωμές των αμοιβών των Δικαστικών Επιμελητών που ασχολούνται με τον ΚΕΔΕ, σύμφωνα με το υπ’ αριθμό 5432Β/2018 ΦΕΚ, με το οποίο άλλαξαν οι διατάκτες των εφοριών, κάναμε και κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιλυθούν το συντομότερο δυνατό.

Σας γνωστοποιούμε τις παρακάτω ενέργειες του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών :

1ον) Ως Πρόεδρος μαζί με την Γενική Γραμματέα μεταβήκαμε στην ΥΔΕ Αθήνας, στην οδό Βησσαρίωνος αρ.9 και συνομιλήσαμε με τον κ.Προϊστάμενο και αρμόδιο για τις πληρωμές των Δικαστικών Επιμελητών, ο οποίος μας υπέδειξε ότι άρχισε να υπάρχει πρόβλημα με τα παραστατικά των οδοιπορικών των Δικαστικών Επιμελητών. Συγκεκριμένα, μας επισήμανε ότι χρειάζονται αποδείξεις για τα οδοιπορικά. Επειδή, όμως, είναι αδύνατο να έχουμε παραστατικά, διότι όλοι χρησιμοποιούμε τα αυτοκίνητα μας, συμφωνήσαμε ότι είναι νόμιμο και σωστό να προσκομίσουμε σε κάθε πίνακα υπεύθυνη δήλωση του Ν.105 μαζί με την φωτοτυπία της άδειας του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούμε για να εκτελεστούν οι παραγγελίες των εφοριών, προκειμένου να επιλυθεί το ως άνω πρόβλημα, το οποίο λύθηκε με αυτό τον τρόπο.

2ον) Επιπλέον, ανέθεσα στην Γενική Γραμματέα να συναντηθεί με τους δύο διατάκτες των εφοριών της Αθήνας, προκειμένου να επιτευχθεί η ανάληψη δαπάνης για την πληρωμή των Δικαστικών Επιμελητών και συγκεκριμένα: Στην ΔΟΥ ΙΒ’ Αθηνών, που εδρεύει στου Ζωγράφου Αττικής, στην οδό Πολυφήμου αρ.1, η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου μας συνομίλησε με την κα. Προϊσταμένη, η οποία της αποκρίθηκε ότι η ανάληψη δαπάνης θα υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, γεγονός το οποίο πραγματοποιήθηκε την επόμενη ημέρα. Στον δεύτερο διατάκτη όμως και συγκεκριμένα στην ΔΟΥ Γαλατσίου, που εδρεύει στο Γαλάτσι Αττικής, στην οδό Χριστιανουπόλεως αρ.103, η Γενική Γραμματέας συνομίλησε με την κα. Προϊσταμένη, η οποία της δήλωσε ότι υπάρχει δομικό πρόβλημα με την ΥΔΕ της Αγίας Παρασκευής γι’ αυτό δε μπορεί να γίνει η ανάληψη δαπάνης. Ωστόσο, γίνεται σημαντική προσπάθεια για την επίλυση του παραπάνω ζητήματος , αλλά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την ως άνω ΥΔΕ.

3ον) Ως Πρόεδρος μαζί με το Δ.Σ. του Συλλόγου ήρθαμε σε τηλεφωνική επαφή με την Πάρεδρο της Υ.Δ.Ε Πειραιά, συνομιλήσαμε μαζί της και ανταλλάξαμε απόψεις. Επειδή, όμως, τελεί εν αδεία θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μαζί της την προσεχή εβδομάδα.

4ον) Στις 26-3-2019, μαζί με την Γ.Γ. του Συλλόγου, συναντηθήκαμε με την Διευθύντρια της κ. Υφυπουργού Οικονομικών, στην Αθήνα, στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, για το ως άνω ζήτημα, στην οποία εκθέσαμε πλήρως το πρόβλημα.

5ον) Επιπροσθέτως , έχει αποσταλεί και εκκρεμεί αίτημά μας, για συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Χουλιαράκη, ο οποίος είναι αρμόδιος για τις ΥΔΕ, για το ίδιο ζήτημα αλλά και για άλλα κλαδικά μας θέματα.

6ον) Την τρέχουσα Παρασκευή 29-03-2019 και ώρα 12 μεσημβρινή θα διεξαχθεί συνάντηση για το ίδιο ζήτημα υπό την αιγίδα του Συλλόγου και αντιπροσωπεία συναδέλφων του ΚΕΔΕ, με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών (εποπτείας των Δ. Ο. Υ).

7ον) Τέλος, εκκρεμεί αίτημά μας για συνάντηση με τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε κ. Πιτσιλή, προκειμένου να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες στον τρόπο πληρωμής μας και να γίνει εισήγηση αλλαγής του ΦΕΚ των αμοιβών μας.

Ευελπιστώ κκ συνάδελφοι ότι το όλο ζήτημα θα επιλυθεί.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου

Γεώργιος Μήτσης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

DIASTASI FOTOΚαλημέρα σας αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι.

Το ωραίο παραμύθι λοιπόν της αντίπαλης παράταξης του κλάδου τελείωσε και δυστυχώς γι” αυτούς τελικά δεν είχε δράκο. Όπως τελειώνουν οι εκπτώσεις και οι προσφορές στα εμπορικά καταστήματα, λαμβάνει τέλος και το κρεσέντο προσφορών και παροχών των μεγαλοπιασμένων αυτόκλητων σωτήρων του κλάδου μας. Καταρρέει ως χάρτινος πύργος το δήθεν όραμα τους για τον κλάδο και η μεγάλη έγνοια τους για τους νέους συναδέλφους μας. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Οι ύβρεις, η γνωστή αλαζονεία τους και ο άκρατος μεγαλοϊδεατισμός απαντήθηκε από την πλειοψηφία των συναδέλφων, δίνοντας μας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 48%, έναντι του 35% των αντιπάλων μας. Ο κλάδος σύσσωμος εκφράστηκε δημοκρατικά και συνετά επιλέγοντας από την πρώτη ψηφοφορία την βούλησή του για το ποιος πρέπει να ηγείται του κλάδου. Η αντίπαλη λοιπόν παράταξη πιστή στο πνεύμα της «ανανέωσης», κατάφερε να εκλέξει 5 πρόσωπα ανάμεσα σε 39 υποψηφίους. Ναι καλά διαβάσατε πέντε πρόσωπα για 8 θέσεις (σε σύλλογο και ΟΔΕΕ). Οι τρείς μπαλαντέρ (παλιά μου τέχνη κόσκινο) και δύο σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες. Εκ των οποίων οι δύο εκλεκτοί, είναι εκείνοι, που από τον 1ο χρόνο της προηγούμενης διοίκησης, λάκισαν παραιτούμενοι από το Δ.Σ. αφήνοντας το βάρος της αντιπολίτευσης σε δύο ικανότατους συναδέλφους, εκ των οποίων ο ένας παραιτήθηκε από διάσταση απόψεων λίγο πριν τις εκλογές, ο δε άλλος αφού έδωσε τη συνδικαλιστική του μάχη, οδηγήθηκε κατά τη προσφιλή τους τακτική στο συνδικαλιστικό περιθώριο. Ήδη αντιληφθήκατε ότι δεν έχει αλλάξει το παραμικρό στην παράταξη από την οποία το 2015 παραιτήθηκαν 15 τουλάχιστον αξιόλογοι συνάδελφοι διασώζοντας την αξιοπρέπεια τους και την αξιοπρέπεια του κλάδου συνολικά κοσμώντας παράλληλα το ψηφοδέλτιο μας. Μία παράταξη, η οποία στηρίζει την παρουσία της και της ύπαρξη της, στα μεγάλα λόγια, τις υποσχέσεις και τις δήθεν προσωπικές επαφές του εκάστοτε μεγάλου ηγέτη, που παίρνει το ρόλο του επικεφαλής στην κάθε εκλογική αναμέτρηση. Στην ουσία πρόκειται για λάτρεις των φληναφημάτων και των πομφολύγων και των αυταρχικών μεθόδων διοίκησης. Το εγώ και όχι το εμείς είναι τα στοιχείο που τους διακρίνει κάτι το οποίο διαχέεται εμφανώς, προς τα έξω σε κάθε τους επικοινωνιακή έκφανση.

Είναι φρέσκο το γεγονός του «διορισμού» του υποψηφίου Προέδρου τους στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης και ποιόν άκουσον άκουσον, του εν δυνάμει συνομιλητή μας και προϊσταμένης αρχής μας, παραβαίνοντας κάθε έννοια θεσμικότητας και αρχών που διέπουν τα συνδικαλιστικά μας όργανα. Αγαπητέ κύριε Αντωνίου, ζητάτε να σας δώσουν την ευκαιρία οι συνάδελφοι μας να εκμεταλλευθείτε πέραν όλων των άλλων και της προσωπικές σας επαφές προς όφελος του κλάδου. Αλήθεια ο απώτερος σκοπός σας είναι η εφαρμογή του παραπάνω μότο, αντιγράφοντας στο έπακρο τις συνήθειες των προκατόχων σας? Παραθέτω : Α) Αστικές Εταιρείες εν μία νυκτί, Β) Πτυχίο Νομικής εν μία νυκτί, Γ) Αλλαγή ΦΕΚ καθ” υπόδειξη Ένωσης Τραπεζών, Δ) Δέσμευση ΦΕΚ για 5 έτη. Ή να θυμηθούμε την κατά την διάρκεια κινητοποίησης και απεργιών όλων των κλάδων ενάντια στα μνημονιακά μέτρα ότι εκδίδατε ανακοινώσεις ως ΟΔΕΕ, αντίθετες με τις ομόφωνες αποφάσεις του Συλλόγου μας για αθρόα συμμετοχή σ” αυτές? Πάμε λίγο και στο «ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ» σας. Αφού μας εξηγήσετε δημόσια ποιό τρόπο θα παραιτηθείτε των αποζημιώσεων σας προς εξοικονόμηση οικονομικών πόρων, εξηγήστε μας και τα παρακάτω :

α) Σύμβαση έργου με Σύμβουλο ευρωπαϊκών προγραμμάτων

β) Live streaming όλων των Συμβουλίων,

γ) Καθιέρωση νέων τεχνολογιών,

δ) Σύμβουλος εκπαίδευσης Συλλόγου,

ε) Διαβούλευση με κάθε υπηρεσία (χωρίς ειδική πλατφόρμα?),

στ) Ασφαλιστική κάλυψη συναδέλφων,

ζ) Σύμβαση έργου με τεχνικό σύμβουλο σε θέματα πληροφορικής,

η) Δημιουργία υποδομών.

Πραγματικά μήπως νομίζετε ότι αναλαμβάνετε κανένα Υπουργείο?

Πιστεύετε ότι μέσω της παραίτησης σας από τα έξοδα παράστασης, μπορείτε να καλύψετε κάτι από τα παραπάνω? Παρά μόνο τα έξοδα Νομικού Συμβούλου, του οποίου επ” αυτού δεν ανέφερα? Αντιλαμβάνεστε με τι έξοδα επιχειρείτε να φορτώσετε τον κλάδο? Και η ασφαλιστική κάλυψη από την εξοικονόμηση θα επιτευχθεί? Εκτός αν έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας οι αποφάσεις να λαμβάνονται όπως ελαμβάνοντο προ του 2016!!!! και να επαναφέρετε το πλεόνασμα του ταμείου μας στις ζημιές των προηγούμενων ετών. Οραματίζεστε αγαστή συνεργασία με τους όμορους κλάδους, ενώ δηλώνετε δημόσια, ότι θα διεκδικήσετε τα κατασχετήρια εις χείρας τρίτου? Λυπάμαι αλλά οδεύετε σε επικίνδυνες ατραπούς, παρασύροντας και τους καλόπιστους συναδέλφους μας.

Τέλος, επειδή πλέον και η κακοήθεια έχει τα όρια της, περιμένουμε άμεσα τον νεόκοπο υποψήφιο σας συνάδελφο, να μας ενημερώσει για το ποιοί? και ποιούς? χαρτζιλικώνουν για να εξαγοράζουν συνειδήσεις. Ευελπιστώ ότι θα ενημερώσει εμάς ως θεσμικά όργανα, άλλως θα πρέπει να ενημερώσει τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Ευχόμενος έναν έντιμο αγώνα απ” όλους μας

Με τιμή

Ο πρόεδρος και

η συντακτική Ομάδα

Υ. Γ

ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

«Τα άλογα καλπάζουν προς το μέλλον, όταν οι επιλογές που κάνουμε είναι σωστές,

288098-1516229689-wide

γιατί αν δεν είναι, τότε μπορεί να καλπάζουν για να διαφύγουν τον επερχόμενο κίνδυνο….» Ονομάζομαι Δημήτρης Μήλας και είναι αλήθεια πως τις προηγούμενες αρχαιρεσίες συμμετείχα πιο ενεργά σε όλη αυτή την κατά τα άλλα όμορφη διαδικασία. Μπορώ να πω πως αυτή τη φορά μου λείπει όλο αυτό, αλλά εξαιτίας των…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ